• 30.01.2013
  • /
  • Новини

Информационен бюлетин на ОДМВР – Стара Загора за 29.01.2013

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са разкрити пет престъпления и са регистрирани осем кражби. В заведението за отрезвяване е настанено едно лице.

Разкрити престъпления
Във връзка с взломна кражба от частен дом в с. Дъбово, общ. Мъглиж, собственост на Н.К. на 37 години, полицейските служители от РУП – Казанлък установиха извършителите на деянието. Това са Н.В. на 17 години, И.И. на 30 години, И.М. на 17 години и Т.О. на 20 години  – и четиримата от с. Дъбово. От допълнително проведените беседи е установено , че същите са извършители и на друга взломна кражба в селото.Работата по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

Във връзка с отразена кражба от къща в с. Хрищени, собственост на С.Х. на 76 години, органите на реда от Първо РУП – Стара Загора установиха извършителя на деянието. Това е Г.И. на 22 години от с. Хрищени. Работата по документиране на престъпната дейност на лицето продължава.

Във връзка с отразена взломна кражба от къща, намираща се в с. Хрищени и собственост на С.С. на 66 години от Стара Загора е установено, че извършителят на деянието е Г.И. на 22 години от с. Хрищени.

Във връзка с отразен палеж на фургон , намиращ се в местността „Горен пясък” на с. Плодовитово, собственост на П.Т. на 63 години, полицейските служители от РУП – Чирпан установиха извършителя на деянието. Това е Т.Г. на 40 години от с. Черна Гора, общ. Братя Даскалови. Задържан е в РУП – Чирпан за срок до 24 часа.

На 29.01.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал лице, опитващо се да извърши кражба на монети от кафе машина, намираща се на ул. „Христо Смирненски” в Стара Загора. Задържан за деянието е Ф.Ф. на 34 години от с. Землен, общ. Раднево.  

Кражби
На 29.01.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал за това, че неизвестно лице се опитало да отнеме  от З.К. на 56 години от Стара Загора 800 лв. от оборота на павилион, намиращ се на автобусна спирка „АПК”. След като не успял, същият побягнал в неизвестна посока. В Първо – РУП  Стара Загора се води досъдебно производство.

На 29.01.2013 г. във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от С.В. на 70 години от с. Ракитница за извършена от дома му кражба. Установено е, че неизвестно лице е проникнало в къщата, от където е отнело 300 л нафта и 120 л домашна ракия. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29.01.2013 г. в РУП – Чирпан е получено съобщение от Т.С. на 67 години  от с. Черна Гора за това, че неизвестни лица са извършили кражба на 24 бетонни стълба от електропреносната мрежа на селото и 24 кабела за заземяване, всеки с дължина 2,5 м. В РУП – Чирпан се води досъдебно производство по  случая.

На 29.01.2013 г. в Първо РУП – Стара Загора е получен сигнал от Т.П. на 58 години от Стара Загора за това, че през незаключен прозорец на пивница в с. Калитиново е извършена кражба на две бутилки алкохол и друга стока. Образувано е досъдебно производство.

На 29.01.2013 г. във Второ РУП – Стара Загора е подаден сигнал от Л.С. на 49 години от Стара Загора за това, че от хотелска стая  е извършена кражба на лап топ и дамско портмоне с намиращи се в него две дебитни карти, 200 лв. и 100 евро.

На 29.01.2013 г. е получено съобщение от Х.Б. на 35 години от Казанлък за това, че неизвестно лице е проникнало в управлявания от него автомобил „Пежо Боксер” и е извършило кражба от там на портфейл с намиращи се в него 570 лв. Автомобилът е бил незаключен и е бил паркиран в гр. Казанлък на ул. „Ръжена”. Образувано е досъдебно производство.

На 29.01.2013 г. в Първо РУП- Стара Загора е получен сигнал от А.Д. на 44 години  от Стара Загора за това, че от паркиран на ул. „Подполковник Калитин” автомобил е извършена кражба на акумулаторна батерия. Образувано е досъдебно производство.

На 29.01.2013 г. във Второ РУП – Стара Загора е получен сигнал от З.Г. на 41 години  от Стара Загора за това, че неизвестно лице е проникнало в автомобила му „Опел Вектра” и е извършило кражба от там на Авто-CD. Образувано е досъдебно производство.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg