„Не изхвърляй живота си на боклука“ – кампания против прекомерната консумация на алкохол

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Неправителствена организация се заема с прекомерната консумация на алкохол. Под мотото „Не изхвърляй живота си на боклука“, „Лига на умерените“ стартира първата си информационна кампания в 6 града в страната. В Стара Загора разпространението на материалите ще се проведе в периода 12 – 20 февруари в районите на площада пред Общината и по ул. „Гурко“.

Листовките ще информират за вредата от прекомерната употреба на алкохол и последиците от алкохолната зависимост.

„Лига на умерените“ е създадена от медици през септември 2012 год. Един от мотивите са тревожните тенденции за прекомерна употреба на алкохол в България. Целта на организацията е умерената консумация на алкохол и постоянният контрол върху все по-зачестяващата злоупотреба от хора във всички възрасти, както и съпоставяне на Европейските стандарти по този въпрос с българската реалност.

Oрганизацията се стреми към налагане на стандартите за допустимо количество за прием на алкохол заложени от Световната здравна организация и Европейската комисия.

На сайта www.umereni.bg всеки може да намери достъпна информация свързана с алкохолната зависимост, да се консултира анонимно със специалисти и да си направи тест за това дали консумира алкохол в умерени граници.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg