„Вълшебникът от Оз” на сцената на Кукления театър

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Държавен куклен театър Стара Загора ще представи мюзикъла по Л.Ф.Баум „Вълшебникът от Оз“. „Вълшебникът от Оз“ е една класическа приказка, която от самото си създаване до наши дни е любопитна за всеки един творец. Мюзикълът, който се подготвя в ДКТ Стара Загора, е предизвикателство за постановъчния екип и за младата трупа от талантливи актьори. Самият жанр изисква както отлична актьорска игра така и много добра музикална и танцова култура.

Сюжетът и героите на „Вълшебникът от Оз“ са познати на всички деца и техните родители. Това прави адреса на представлението интересен за малки и големи. Спектакълът е синтетичен. В него са преплетени куклен, драматичен театър, танц, музика и филм. С богато въображение са изработени костюмите, сценографията и мултимедията в представлението.
Постановъчният екип си е поставил задачата да не променя класическата приказка, но използвайки богати изразни средства и много фантазия, да превърне „Вълшебникът от Оз“ в един съвременен спектакъл.

Постановката е дело на Боньо Лунгов, драматизация и текстове на песни Майя Енчева и Константин Каракостов, композитор: Михаил Шишков, кукли, костюми и сценография Диляна Първанова, хореография: Константин Каракостов.

Участват: Ваня Камянска, Биляна Райнова, Елица Стоянова, Гергана Василева, Янчо Иванов, Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Станислав Матев

Купете си билет с намаление за представлението на 24 февруари от 11:00 часа от тук – http://bit.ly/XmJFF1

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg