Уникален геймърски фестивал в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Спортна зала „Стара Загора“ ще бъде домакин на специалното издание на единствения по рода си фестивал на игрите PlayExpo Zara Summer. Събитието ще се проведе на 15-ти юни в Града на липите, а негови организатори са PlayExpo и Туристически информационен център към Община Стара Загора.

Посетителите ще имат удоволствието да наблюдават най-различни компютърни гейм-турнири, игри, изложение, както и ефектно косплей състезание за оригинални фантастични костюми. За любителите на спорта също има приятни изненади – фрийрън демонстрации и надпревара по стрийтбол. Участниците в турнирите ще могат да се съревновават за различни награди, осигурени от организаторите.

Входът за фестивала е свободен за всички, а допълнителна информация по записване за участие и правилата на турнирите и косплей състезанието очаквайте на фейсбук страницата на събитието – http://www.facebook.com/PlayExpo?fref=ts.

Геймърският фестивал е своеобразно продължение на интернационалното събитие на PlayExpo, което ще се проведе на 6 и 7 април тази година в Зимен дворец на спорта, София. Това е нещо уникално за България – върху огромна площ ще се проведат десетки геймърски турнири, ще гостуват изложения от чужбина, а общият награден фонд за победителите надхвърля двадесет хиляди лева.
В момента тече записване за турнирите по FIFA 2013 и Pro Evolution Soccer 2013. Желаещите могат да се запишат за участие още във виртуални съревнования по Quake Live и StarCraft 2.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg