Фотографска изложба показва екзотични места и храмове в Индия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Фотографска изложба на Илиян Дончев със снимки от храмове в Индия ще бъде открита тази вечер от 17.30 часа в предверието на Музея на религиите. Експозицията е уникална не само с екзотичните места на които е заснета, тя е нестандартна и по начина си на заснемане. Като контрапункт на използваната все по-скъпа техника от професионалните фотографи, Дончев е заснел кадрите с камерата на мобилния си телефон. Идеята му е да внуши на зрителя, че дори с телефона който носи.в джоба си може да направи стойностни кадри.

Това не е първата изложба на автора, преди време неговата изложба „Килиманджаро, Танганайка, Занзибар“ обиколи страната и се радваше на голям интерес.

Впечатлен от многоликата пъстра и с много религии Индия, в която се почитат над 300 мил. богове авторът ни представя запечатани моменти от храмове, поклонниците в тях от Южна Индия и Шри Ланка.

Илиян Дончев, любител-фотограф, бизнесмен филантроп и меценат, е роден в Казанлък през 1954 г. Завършил е инженерна специалност в Санкт Петербург, а после и икономика в България. В момента се занимава с частен строителен бизнес и учи история на изкуството. Негово хоби са фотографията, пътешествията и изящните изкуства.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg