Синдикатите настояват за запазване на работните места на миньорите

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

„Няма забавяне на заплатите и всичките 7000 души от „Мини Марица изток“ днес по график ги получават”, каза  Валентин Вълчев, лидер на миньорската федерация към КНСБ. 1500 миньори от „Мини Марица изток“ и още толкова от Югозападна България са в принудителен отпуск заради намалено изкупуване на въглища от ТЕЦ-овете, а в складовете стоят стотици тонове въглища.

Синдикатите са предложили на министъра на икономиката и енергетиката Асен Василев в микса да се включи електроенергията, произвеждана в източномаришките централи и да се ограничат възобновяемите енергоизточници. Така ще падне цената на тока. Като втора краткосрочна мярка е предложено възобновяване на износа на електричество. Валентин Вълчев е настоял пред министъра за гаранции по две основни искания – миньорите от „Мини Марица изток“ и от региона на Югозападна България да запазят работните си места и да получават редовно заплатите си. Лидерът на миньорската федерация към КНСБ иска още следващия вторник да се проведе браншови съвет с участието на представители на всички дружества от енергийния сектор.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg