Стара Загора ще чества 100-годишнина от Одринската епопея

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора ще чества 100-годишнината от Одринската епопея, съобщиха от пресцентъра на общината. От днес до 26 март в Стара Загора ще се състоят тържествата, посветени на 100-годишнината от Одринската епопея и Денят на Тракия (26 март). Организатори са Областна администрация, община Стара Загора, Втора Тунджанска механизирана бригада, Тракийско дружество „Одринска епопея”, Регионален исторически музей – Стара Загора, НЧ „Николай Лилиев”.

От 19.00 часа тази вечер в Оперен театър ще се състои тържествен концерт на академичния хор „Гусла”. От този хор са излезли именитите български певци: Борис Христов, Тодор Мазаров, Нуни Нанев, Димитър Узунов и други. На 24 март, неделя, от 11.00 на площада пред общината ще се състои „Един завет” – спектакъл на българската маршова и войнска песен, с участието на: хор „Гусла” – София и мъжки хорови формации от Харманли, Нова Загора, Раднево, Павел баня, Казанлък и Стара Загора, Военен духов оркестър, Общински духов оркестър. На 25 март, понеделник, от 14.00 часа в зала РБ „З. Княжевски” ще се проведе младежка конференция „100 години Одринска епопея”. На 26 март, вторник, в 17.00 часа на паметник „Одринска епопея” в парк „Тракия” се организира общоградско честване „100 години Одринска епопея” и Ден на Тракия с военен ритуал. От 18.00 часа по бул. „Цар Симеон Велики” от (от парк „Тракия” до парк „Ал. Стамболийски”) ще се проведе факелно шествие. В 18.30 часа ще бъдат поднесени венци и цветя на Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк „Ал. Стамболийски”. В 19.30 часа на площада пред общината ще се състои тържествена заря-проверка.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg