20-тите юбилейни Чудоморови признаци се откриват днес в Казанлък

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

20-тите юбилейни Чудоморови признаци се откриват днес в Казанлък. Стартът на тържествата, с които се отбелязват годишнините от рождението на Димитър Чорбаджийски – Чудомир стартират по традиция в деня на неговото рождение – 25-ти март Благовещение.
Тазгодишното издание на празниците започват в 17 часа с представяне на уникалните 6 тома със събрани произведения на Чудомир в шест тома.

Проявата е от 17 часа в къща-музей „Чудомир“. По същото време пак там се открива и традиционната изложба от Чудомирови творби, този път под надслов: „Присмех и мъдрост“.

За пореден път в рамките на Чудомировите празници се провежда и 12-тият фестивал „Комедиен хит на сезона“. Първият спектакъл от фестивала се играе тази вечер от 19 часа на сцената на НЧ „Искра“ -„Д – р“ от Бранислав Нушич.

За първи път Чудомирови празници в Казанлък се организират през 1970 година. Посветени са на осемдесетата годишнина от рождението на писателя-художник и се провеждат на 25 и 26 март.

Двудневното събитие е наречено Чудомирови литуратурни дни, няколко години по-късно е наречено празници.
Първият носител на литературната награда „Чудомир“, Петър Незнакомов, я получава на сцената на читалище „Искра“.

По традиция празниците на Чудомир в Казанлък се организират от едноименната фондация и Община Казанлък.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg