• 28.03.2013
  • /
  • Новини

Проф. Иван Станков откри модерна учебна зала в Тракийски университет

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Министърът на земеделието и храните в служебното правителство проф. Иван Станков откри официално модерна зала в ръководения до новото му назначение Тракийски университет. Тя е дарение от Христофор Бунарджиев, собственик на фирма Булагро и доктор хонорис кауза на висшето учебно заведение в Стара Загора.

Новата придобивка ще се използва от студентите в Стопански факултет.

Тракийски университет е голямо име, което трябва да защитаваме навсякъде и аз съм горд, че където и да спомена името му, предизвиква уважение, каза пред студентите и гостите проф. Станков.

Основен приоритет за него, като министъра на земеделието и храните в служебното правителство, е обвързаното подпомагане с производството, което означава защита на слабите производства и на малките ферми. За тях ще бъдат отделени средства от общия бюджет за земеделие през следващия програмен период, чрез нови мерки.

Едната ще бъде за планинските райони, другата – за бутиковите производства и те вече са изпратени за нотификация, каза служебният земеделски министър. Проф. Иван Станков очаква Европейската комисия да разреши в малки предприятия да се произвеждат млечни продукти, а впоследствие и традиционни местни продукти, за да се съживи дребния бизнес. Освен по отделните мерки министерството работи по създаване на цялостни стратегии за сектора.

Създаваме към министерството Бизнес-научен съвет, който в петък има първото си заседание. Целта е да се защитят всички тези стратегии, които искаме да разработим – за малкия бизнес, за животновъдството, за зеленчукопроизводството, за зърненото производство, добави още проф. Станков.

На 21 и 22 април в Люксембург продължава обсъждането на Общата селскостопанска политика на ЕС, където министър Иван Станков ще отстоява искането страната да получи право да стимулира розопроизводството и тютюна, за да могат средствата да влязат в директните плащания.

Проф. Станков съобщи още, че през следващата седмица ще проведе задълбочен разговор със зърнопроизводителите, след като го призоваха за отворена среща.

Гости на официалното откриване на новата учебна зала бяха: зам.-кметът на община Стара Загора Иванка Сотирова, главният секретар на областна администрация Мариана Кръстева, председателят на Търговско-промишлена палата – Стара Загора Олег Стоилов и др.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg