БК Берое ще се включи в оспорвана битка за 6-тото място в класирането

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Точно 5 кръга преди края на редовния сезон, борбата за 6-то място в класирането се ожесточи. Останалите сякаш са разпределени. Лукойл първи, следван от Левски за поредна година. От там, промяна е възможна между Рилски Спортист, който заема 3то място и Балкан-Ботевград, съответно четвърти. Отбора на Ямбол се е бетонирал на 5-та позиция. Следват Берое,Черноморец и Черно Море.

Бургазлии се изравниха с нас, благодарение на две поредни победи, като гост. Едната от които тук в Стара Загора. Изненадващо добрата им форма, съживи борбата за това 6-то място, което бе смятано за окупирано от Берое.

На пръв поглед, Берое все още е фаворит за мястото, спасяващо ни от Лукойл и Левски в първия кръг на плейофите. Подхождайки чисто математически, с оглед на статистическите данни, ние трябва задължително да победим ТЕСИ и Спартак-Плевен в Стара Загора. Имайки предвид силната форма на Черноморец в момента, нищо чудно бургазлии да поднесат още някоя изненада. Това ще ни задължи да победим в някои от мачовете, в които сме сочени за отбора с по-малък шанс. Визираме срещите срещу Балкан, Рилски Спортист и Лукойл.
Що се отнася до Черно Море, тяхната форма на този етап е под всякъква критика и трудно ще се преборят с гореспоменатите. Макар че всичко е възможно.

За БК Берое битката започва в петък, 19:00 зала Общинска (ДЗУ). Гостува ни отбора на TESY България (20), които записаха първа победа в миналия кръг. Младежите изненадаха неприятно Росен Барчовски и компания, като ги победиха 73:72 в София. Поради тази причина, беройци трябва да подходят отговорно и да играят с нужния заряд. От своя страна, ние феновете, можем да им помогнем с присъствие в залата.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg