Представят Стара Загора в „Опознай България“ на БНТ

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора ще бъде представена в 30-минутното предаване от поредицата „Опознай България“  на сателитния канал на Българската национална телевизия. Целта на програмата, която се реализира съвместно с Министерството  на образованието , младежта и науката е да се представят историческите и географски особености на цели региони. Освен познавателен характер, филмите от поредицата ще дадат възможност да бъдат образовани българските ученици, живеещи в чужбина.

Поредният брой на предаването, което ще бъде излъчено на 17.04.2013г. /сряда от 15.30 часа/, с повторение на 21.04.2013г. /неделя от 17.00 часа/  по БНТ „Свят“, а също така  на 20.04.2013г. /събота от 16.15 ч./ и на 21.03.2013г. /неделя/ от 8.30 часа по БНТ, е посветен на град Стара Загора.

Телевизионният екип на режисьора Константин Младенов, оператора Александър Радоев и изпълнителния продуцент Стела Стойкова засне старозагорската част от поредицата на 30 и 31.03.2013г. В неговия сюжет са вплетени културни и исторически забележителности, туристически атракции, както и градската и паркова среда на областния град. Зрителите ще научат за най-големия археологически паметник в България от епохата на неолита – Берекетската могила, Азмашката могила, най-добре запазените и с най-богат инвентар жилища от неолита в Европа в музея „Неолитни жилища“.

Разходката из града включва още Музея на религиите и Античния форум, преминава край Драматичния театър „Гео Милев”, операта, Стария чинар край „Бедечка”, Дъбът на Гео Милев в къщата-музей на поета, парк „М.М. Кусев“, мемориала „Бранителите на Стара Загора“ – 1877 г. и др.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg