РЗИ – Стара Загора планира кампания „Контролирай кръвното налягане“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

РЗИ – Стара Загора планира кампания „Контролирай кръвното налягане“, която е част от инициативите, посветени на Световния ден на здравето 7 април. Презентация на тема „Храненето като рисков фактор за развитието на артериалната хипертония“, която ще бъде представена от д-р Р. Николова – специалист диетика и хранене в различни читалища на общините Гълъбово.

Опан, Раднево и Гурково, предоставяне на здравно-образователни материали: брошури, дипляни и стикери, безплатно измерване на кръвното налягане в Стара Загора и няколко села, са част от дейностите в местната кампания.

Със Световния ден на здравето – 7 април, се отбелязва годишнината от основаването на СЗО през 1948 година. Всяка година темата е различна и подчертава една от приоритетните области на загриженост на СЗО към човешкото здраве.

Световният ден на здравето е глобална кампания, в която СЗО кани да се включват всички – от лидерите на всички страни до всеки човек на Земята. Тя съсредоточава вниманието на световната общност върху едно предизвикателство за здраве с глобално влияние. Фокусирайки се върху нови и възникващи здравни проблеми, Световният ден на здравето осигурява възможност за колективни действия в защита на здравето на хората и за тяхното благополучие.

Темата на Световния ден на здравето през 2013 г. е „Носиш товара на високото кръвно налягане? Намали риска от инфаркт и инсулт – контролирай го!“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg