• 04.04.2013
  • /
  • Новини

Старозагорски майки: Парите не стигат до никъде

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Правителството официално одобри пакет от мерки, с които да подпомогне част от населението в България. Според решението на служебния кабинет майките, които решат да се грижат за децата си и във втората година от майчинството, вместо да се върнат предсрочно на работа, ще получат по 50 лева еднократна помощ.

Те обаче ще бъдат изплатени само ако доходът на член от семейството е под 350 лева, а самите майки имат платени осигуровки за общо заболяване и майчинство.

Както е известно, през втората година за отглеждане на дете на месец майките получават по 240 лв. През последните месеци родители от цялата страна се обединиха и поискаха сумата да бъде обвързана с минималната работна заплата, която в момента е в размер на 310 лева.

„Щях да се радвам, ако беше всеки месец по 50 лева. Тези пари стигат само за въртележките за един месец и за пакет памперси. Всички са наясно колко бързо се харчат 50 лева и че до никъде не стигат“, коментираха старозагорски майки.

По-високи доходи от април ще има обаче за пенсионерите. Увеличението при тях зависи от годината на отпускане на пенсията. Минималната пенсия вече ще е 150 лева, а максималната – 770. „И при тях е ужас като децата. Колко са 150 лева?“, учудиха се млади баби.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg