С мотото „Винаги срещу корупцията“ и каузата „Нова Конституция за нова България!“ започна предизборната кампания на РЗС

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

С мотото „Винаги срещу корупцията“ и каузата „Нова Конституция за нова България!“ започна предизборната кампания на ПП „Ред, законност и справедливост“. Тя бе открита в София с представяне на водачите на листи за всички 31 избирателни района. „За първи път от седем години РЗС има такъв истински политически елит на върха на организацията.

Това беше труден, но смислен път на изграждане на нашата партия от долу на горе и успяхме“, обяви председателят на партията Яне Янев, който е начело на две листи – в Благоевград и 23-ти избирателен район в София. Няма по-млада, по-отговорна и по-нахъсана за победа партия от нашата, категоричен е лидерът. 55 на сто от водачите и поставените на водещи позиции са от гражданска квота.

Сред най-младите са Станимир Стойчев, който води в Стара Загора и поставеният на втора позиция Радослав Танев, които участваха в откриването на кампанията.

Сред основните акценти е безкомпромисната политика срещу корупцията. „Ние предлагаме шоково намаляване на корупцията, от която държавният бюджет губи годишно между 2 и 5 млрд. лева. Ние имаме виждане как по законов път корупцията може да бъде намалена до минимум и парите да влязат в хазната. Така те могат да стигнат до обикновените хора, ще могат да се увеличат пенсиите и да се подобри стандартът на живот“, коментира водачът на листата в 27-и Старозагорски многомандатен избирателен район Станимир Стойчев. Той посочи и други акценти от програмата на РЗС – рязко намаляване на броя на народните представили от 240 на 100, ограничаване на мандатите на кметовете и депутатите до два, отмяната на депутатския имунитет и възможност да бъдат прекратявани пълномощията им предсрочно. Хората трябва да могат да отзовават избраниците си, ако не са доволни от работата им и ако не изпълняват предизборните си обещания, категоричен е Станимир Стойчев, най-младият водач на листа в 27-и Старозагорски избирателен район.

За пръв ще има министри в затвора, отстранени прокурори и съдии, които са част от мафиотските мрежи на целия преход, възмездие за олигарсите, наказания за монополистите, връщане на голяма част от изнесените пари на България, които експертите оценяват между 30 и 50 млрд. лева, обещава РЗС. Сред приоритетите на партията са създаването на специално министерство на туризма и инвестиции за поне 500 млн. лева, както и изцяло ново здравно законодателство.

Кампанията на РЗС ще бъде във формат „от ръка на ръка и от врата на врата“, стана ясно при откриването. „Ще почукаме на максимално много врати и ще се ръкостискаме с максимално много хора. Разчитаме на българския народ да пусне бюлетина номер 17, за да има нова конституция и нова държавност“, обясни Яне Янев.

РЗС открива предизборния си щаб в Стара Загора, с което възможността програмата и идеите на партията да стигнат до повече хора се увеличава. Щабът се намира на бул. „Руски“ 32, срещу библиотека „Родина“.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg