• 09.05.2013
  • /
  • Новини

Ученици и пътни полицаи помагаха за безопасното пресичане по пешеходните пътеки

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Ученици от II ОУ „П.Р.Славейков“, V ОУ „Митьо Станев“ и VI OУ „Свети Никола“ помагаха на своите връстници и съученици да пресичат безопасно пешеходните пътеки по пътя към училище. Екипи от по двама ученици, облечени със светлоотразителни жилетки бяха на пост и съвместно с пътните полицаи от сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР – Стара Загора бдяха за спазването на правилата на безопасното пресичане.

Седмицата от 6 до 12 май е посветена на пътната безопасност и преминава под мотото „Безопасност на пешеходците“.

В рамките на кампанията бе проведена и викторина с всички второкласници от СОУ „Васил Левски“ в Стара Загора, на която децата показаха отлични резултати в познанията си по безопасност на движението – кога могат да пресичат, как да карат велосипеда си безопасно, къде могат да потърсят помощ и др. Целта на инициативите е да се засили вниманието както на пешеходците, които са най-уязвимите участници в движението по пътищата, така и на водачите на пътни превозни средства.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg