Съдът отложи делото срещу Емилия Масларова за 1 юли 2013 година

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Съдът отложи делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова за 1 юли 2013 година, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Днешното съдебно заседание продължи повече от два часа, но беше прекратено и отложено за 1 юли, защото едно от вещите лица не присъстваше.

На следващото заседание ще бъда изслушана строително-комплексна експертиза и ще бъдат призовани за разпит двама свидетели – Лазар Лазаров и Борис Славчев. На днешното заседание беше изслушан един свидетел – Антоанета Дамаскинова, която се е занимавала със строителен надзор на обекта в Стара Загора. Тя обясни, че договорът за този строителен обект е подписан в София и надзорът се е извършвал от 14 специалисти, които били избрани по списък и работели на граждански договори към нейната фирма. Дамаскинова посочи, че всеки ден е била на обекта и нейната работа е била свързана с изчисляване на количествата строително-ремонтни работи. Дамаскинова обясни, че при надзора не е констатирала нарушения нито по проекта, нито по изпълнението му. Пред съда беше представена и съдебно-счетоводна експерти за суми, преведени по сметки във връзка с проекта. От експертизата стана ясно, че има някои разминавания. Експертът посочи, че на няколко пъти от разплащателна сметка са били изтеглени от каса две суми по 50 хил. евро и една сума от 25 хил. евро от един от подсъдимите Михаил Методиев. Самият Методиев поиска да даде обяснение за сумите и посочи, че има всички необходими документи за тях. Той каза още, че голяма част от сумите са били разходвани за заплати, материали и външни услуги. Следващото съдебно заседание е на 1 юли 2013 година от 9:30 часа .

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg