• 20.06.2013
  • /
  • България

Методи Андреев: Първото искане на Пеевски в ДАНС е бил списъкът на агентите под прикритие

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Минути, след като Бойко Борисов напусна скандалното заседание при президента, заради хулиганското поведение на Волен Сидеров, обяви директно пред журналисти, че още в петък, 14 юни, след избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС са изнесли целия агентурен апарат на службата. Покрай другата сензация, че са готвели убийството му, никой не обърна информация на тази важна новина.

Пред Faktor.bg бившият шеф на комисията по досиетата Методи Андреев, който е известен като едни от най-добрите познавачи на задкулисията в българското общество потвърди думите на Борисов. Той е категоричен, че първото искане на Делян Певски след както влезнал в ДАНС като нов шеф било да му се предостави информация за корпорации, организации и фирми и групировки, в които Агенцията има внедрени агенти под прикритие. Медийният бос поискал и всички разработки, които е водела ГДБОП през последните години. Тоест става дума за агентурата на държавата в криминални и бизнес структури, за които има съмнения, че се занимават с незаконна дейност – контрабанда, пране на пари, трафик, данъчни и митнически измами. Има съмнение, че е искал да разбере дали във фирмите на неговата групировка има внедрени агенти и къртици, коментира Андреев.

Според него обаче течът на информация не е бил осъществен, смята Андреев.

Шефът на МВР Цветлин Йовчев бе категоричен, че не е възможно Пеевски да е получил тази информация и няма опасност.

Методи Андреев обаче предупреждава, че сега никой не прави връзка между изпълняващият длъжността шеф на ДАНС Писанчев и министъра на МВР Цветлин Йовчев.

И двамата са били в един екип на ДАНС, който е участвал в реализирането на скандалната разработка „Галерия”. Това означава, че кръгът, от който се търси заместник на Пеевски са свързаните с управлението на Сергей Станишев по време на предишната тройна коалиция. Именно те са реализирали желанията му за контрол и разработка на медии и журналисти незаконно. Сега в службите се възпроизвеждат лица, които са лично преданни на Станишев и на обкръжението му. Задкулисието в службите продължава. Хората трябва да знаят, че това е опит да бъдат излъгани, предупреждава Методи Андреев.

По никакъв начин делото „Галерия” не ми тежи, не съм участвал нито в разкриването му, нито във воденето му. Това дело беше голяма грешка, която не трябва да се повтаря, обясни пък Йовчев.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg