• 25.06.2013
  • /
  • Новини

Живка Аладжова ще направи пълен анализ на предшественика си в Областната администрация

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Пълен анализ на работата на предишната областна администрация ще направи Живка Аладжова. Екипът на новия старозагорски губернатор все още не е сформиран, работят двамата заместници на Недялко Недялков – Димитър Драчев и Петко Карагитлиев. В процес на сформиране е новият Обществен съвет като заявления за участие в първото му заседание се приемат до 27 юни.

Аладжова обеща, че място в него могат да намерят обикновени граждани и сдружения. Съветът ще заседава поне веднъж месечно, а срещите ще бъдат открити. Интересът на Старозагорска област е над всичко, коментира Живка Аладжова и заяви, че в най-скоро време пред сградата на областта ще бъдат поставени кутии за жалби и предложения.Ще реализирам една от основните си цели-връщането държавата на хората, каза областният управител. Тя потвърди, че ще проведе срещи с всички парламентарно представени партии, а приемните на депутатите от региона ще се провеждат в сградата на областната администрация.

След среща с представителите на държавните институции, които изпълняват контролни функции, областният управител е заявил готовност за строг контрол, но и за промяна на насоката в работата им-в интерес на хората. „Институциите трябва да се насочат основно към превантивни и прeдписващи, а не към наказателни мерки, в рамките на законодателството, но с разбиране към хората. Ето защо е необходима промяна на поведението“.

Аладжова уверила и кметовете на старозагорските общини, че ще бъде техен партньор при решаването на най-важните проблеми.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg