Откриха реставрираната в продължение на осем месеца вила „Роза“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Kaзанлък: Главният секретар на МВР главен инспектор Светлозар Лазаров и директорът на ОДМВР – Стара Загора главен инспектор Иван Чолаков откриха ремонтираната и реставрирана вила „Роза“, разположена в центъра на Казанлък, срещу районното полицейско управление. Ремонтът на вилата продължи осем месеца.

Емблематичната за Казанлък вила „РОЗА“ е построена през 1908 г. от най-големия тогава казанлъшки розопроизводител и търговец Александър Ботев Папазов. На 8 ноември 1943 години Папазов решава и продава на тогавашното Министерство на вътрешните работи и народното здраве масивната сграда на два етажа, застроена на 273 кв.м. От построяването на вилата, обявена за паметник на културата от местно значение, не е правен основен ремонт.

През 2011 г. ръководството на ОДМВР – Стара Загора взема решение за извършването на основен ремонт, реконструкция и реставрация. Средствата са в размер на 300 000 лв. и са осигурени със съдействието на Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности“ към МВР.

Церемонията по откриването започна с тържествено слово на Директора на ОДМВР – Стара Загора, който благодари на ръководството на МВР за това, че не остава безразлично към нуждите на своите служители, а напротив създава необходимите условия и възможности, в които органите на реда да изпълняват пълноценно своите задължения. Той подчерта ангажираността на ръководството на Министерството за постигането на едни по-добри условия на труд и изрази надежда, че с подобряване им ще се повишат и резултатите.

Отец Теодор и отец Цанко от Казанлъшката епархия отслужиха тържествен водосвет за здраве и късмет.

На откриването присъстваха директорът на Дирекция „Управление на собствеността и социалните дейности“ към МВР гл. инспектор Иван Иванов, областният управител Живка Аладжова, кметът на Казанлък Галина Стоянова, началникът на ОУПБЗН – Стара Загора комисар Стоян Колев, командирът на Втора Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров, представители на 61-стрямска механизирана бригада Карлово, кметове на общини от областта и ръководители на държавни институции.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg