С 10 медала се завърнаха от участие в международен турнир гимнастичките от старозагорския клуб по художествена гимнастика „Импала“

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

С 10 медала се завърнаха от участие в международния турнир за купата на бургаския клуб „Олимпия” гимнастичките от старозагорския клуб по художествена гимнастика „Импала”. „За първи път участваме в това състезание, а то се провежда за четвърта година”, сподели Петя Петкова, треньор на „Импала”.

Тя е доволна, тъй като тези 10 отличия са спечелени в силната конкуренция на гимнастички от шест държави, сред които Русия, Украйна, САЩ, както и на грации от 13 български клуба. При девойки мл. възраст Деница Стефанова е абсолютен шампион, тя е и с още три медала, два златни и един сребърен. Анастасия Палазова при девойки мл. възраст, родени 2001 година, спечели второ място на „въже”. При деца до 10 години Никол Нунева е вицешампион на турнира, тя е със сребро в многобоя и бронз на „въже”. Сидин Байрямова е втора на „въже” и трета в многобоя. При родените през 2005 година Камелия Ушлиева е трета на „без уред”. Симона Мавродиева е втора при родените 2007 година. „Бих искала да отбележа участието и на гимнастичките, които се представиха силно и влязоха в осмицата, без да вземат медал”, каза Петя Петкова. И изреди имената на Мария Тенева, Вяра Манева, Ивайла Петрова, Симона Пеева, Паола Георгиева, Доника Иванова, Жормен Петкова и Нелина Колева. „Състезанието бе силно, участваха много добре подготвени гимнастички”, допълни треньорката на „Импала”. От нейните възпитанички Деница Стефанова ще участва в двуседмичен лагер с националния отбор. Той ще бъде в Бургас в края на месеца.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg