Дни на валдорфската педагогика в Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: В Стара Загора ще се проведе лекция на тема „Какво представлява валдорфската педагогика и кое я отличава от държавните образователни системи?„. Лектор е Деян Димитров, валдорфски учител с 8-годишен стаж в Германия, родител на деца във валдорфска детска градина и училище.

Срещата е насочена към родители и учители, търсещи нови и алтернативни форми за отглеждане, възпитание и образование на децата. Участието е безплатно.

Събитието ще се проведе на 5 август 2013 г., понеделник, от 18.30 часа.Мястото е Антропософския дом в Стара Загора на ул. Колъо Ганчев 41 А, ет.2.

С това събитие започват Дните на валдорфската педагогика в Стара Загора – 2013, които включват практически и теоретични занимания с методите на валдорфската педагогика. През август Мариян Руст, валдорфски детски учител с дългогодишен стаж в Холандия, ще представи рисуване с акварел, моделиране с пчелен восък, музика, театър и други занимания, които се практикуват обичайно във валдорфските детски градини. Родители и учители могат да наблюдават и участват в тези занимания, както и в разглеждане на теоретични въпроси от валдорфската педагогика.

Паралелно със събитията в Стара Загора, от 4 до 10 август ще се проведе поредната седмица от второто обучение на валдорфски учители в България. Организатор е сдружение „Валдорфска педагогика за деца, родители и учители“.

Инициативи за създаване на валдорфски детски градини и училища работят в Пловдив, Варна и Стара Загора. В София отвориха врати две валдорфски детски градини – „Златно зрънце“ и „Слънчова премяна“, както и валдорфско училище „Проф. Николай Райнов“. 

Организатор на събитията в Стара Загора е сдружение „Валдорфска педагогика“, което си е поставило за цел създаването на валдорфска детска градина в града на липите. Към момента сдружението предлага занимания за деца по методите на валдорфската педагогика в ателие „Слънчогледи“:
• Забавачка за деца до 2 години с участие на родителите
• Детскоградински занимания за деца от 2 до 6 години
• Подготовка за училище и изучаване на буквите за деца от 6 до 8 години
• Арт ателиета за деца до 10 години

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg