• 24.07.2013
  • /
  • Новини

Сагата около прекратяването на договора между община Стара Загора и „Нелсен чистота“ продължава

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Сагата около прекратяването на концесионния договор за сметопочистване между община Стара Загора и „Нелсен чистота“ продължава. След като загуби две дела във Върховния административен съд и едно в Комисията за защита на конкуренцията, фирмата спечели това в Пловдивския апелативен съд.

„Все още не съм се запознал в детайли с определението на Пловдивския апелативен съд. Ако е в наша полза, разбира се, че ще се върнем в града. Това, което искахме ние е и право да предявим осъдителен иск към общината. Задължително ще го направим в посочения от съда в срок в противен случай няма да имаме право да приложим настоящото определение на съда“, обясни юристът на „Нелсън чистота“ Андрей Кирилов.

Той бе категоричен, че единственият начин да не бъде предявен подобен иск е Общинският съвет в Стара Загора да преразгледа решението си за прекратяване на концесионния договор с фирмата.

„Има си органи, които да кажат дали наистина фирмата се връща и поема изцяло почистването на града. Ние всъщност и сега го правим, независимо, че от 7 юни не ни плащат затова. Имаме 1180 съда, това остана след принудително им вдигане от общината. Освен това чистим селата в общината“, обясни Стоян Димитров от „Нелсен чистота“.

С определение от 22 юли Пловдивския апелативен съд „забранява на община Стара Загора чрез кмета Живко Тодоров да извършва фактически действия, с които да препятства изпълнението на задълженията на концесионера „Нелсен чистота“ по Договор за предоставяне на концесия за дейност „Поддържане на чистотата“ от 26.06.1998 г. и Допълнително споразумение към този договор от 01.11.2012 г., включително чрез разпореденото отстраняване на разположените от този концесионер на територията на Община Стара Затора. съдове за сметоизхвърляне“

Освен това съдът „задължава община Стара Загора да съдейства за изпълнение на задълженията на концесионера по този договор, включително чрез незабавно възстановяване достъпа на „Нелсен чистота“ до общинското депо за неопасни отпадъци в град Стара Загора“

Община Стара Загора е и задължена „да забрани на Зауба АД достъпа до общинското депо за неопасни отпадъци за осъществяване на дейност по извозването и изхвърлянето на смет от разположените от това дружество на територията Община Стара Загора съдове за сметоизхвърляне, както и да предприеме необходимите действия по отстраняване на тези съдове от местата за сметоизхвърляне“

Определението може да бъде обжалвано в едноседмичен срок пред Върховния касационен съд.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg