• 29.07.2013
  • /
  • Новини

Жълт код заради високите температури в област Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Код „жълто“ заради високите температури е обявен в по-голямата част на страната, включително и в Старозагорска област. Максималните температури ще са между 36 и 38 градуса, информират метеоролозите от БАН. За четири области – Плевен, Враца,Монтана и Видин, е в сила оранжев код.

Лекарите напомнят да не се подценяват високите температури. На възрастните хора, хронично болните и малките деца се препоръчва да не излизат навън в най-горещите часове от деня. Добре е да се пият повече течности, като се избягват бирата и концентрирания алкохол. Ако все пак ви се наложи да бъдете извън домовете си – носете светли и широки дрехи, както и шапки.

Оранжев код се обявява, когато се прогнозират особено опасни метеорологични явления. Възможни са човешки жертви. Хората трябва да бъдат много внимателни, да следят подробната информация за очакваните метеорологични условия и да следват съветите на властите, предупреждават експертите.

Днес се очаква горещо време с максимални температури 38-39 градуса, на изолирани места в посочените области с оранжев код те ще стигнат до 40 градуса.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg