• 30.07.2013
  • /
  • Новини

„Нелсен чистота“ отново поема почистването на Стара Загора

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: „Нелсен чистота“ отново поема задълженията, тъй като преди десетина дни Пловдивският апелативен съд излезе с определение, с което задължи общината да върне на фирмата концесията за сметопочистване в Стара Загора. Въпреки, че ще обжалваме във ВКС няма как да не изпълним съдебното разпореждане, потвърди за Дарик ресорният заместник-кмет за Дарик Йордан Николов.

С решението се спира и дейността на временно избраната сметопочистваща фирма „Зауба“АД.

Служителите на „Нелсен чистота“ вече почистват старозагорските улици, почти цялата техника е в действие, подготвяме се довечера да измием улиците, възстановени са големите контейнери, а до неделя ще върнем и бобрите, обясни Стоян Димитров от „Нелсен чистота“.

В средата на миналата седмица кметът на Стара Загора Живко Тодоров заяви, че общината ще обжалва решението на Пловдивския апелативен съд по казуса с бившия концесионер.

„Изненадани сме от определението на Пловдивския апелативен съд. То е малко странно за нас. В самото определение не виждаме реално запознаване с обстановката.Прекалено повърхностно е това и затова със сигурност ще го обжалваме. По закон ако има обжалване онова, което определението не постановява не влиза в сила. Така че докато не се произнесе касационния съд няма как фирмата да се върне в града“, категоричен бе тогава Тодоров.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg