Кандидат-студентската кампания на Тракийския университет в Стара Загора преминава успешно

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Стара Загора: Кандидат-студентската кампания на Тракийския университет в Стара Загора преминава успешно. По-голямата част от местата в 26-те специалности са заети, изцяло са попълнени бройките в специалностите икономика, педагогика, хуманна и ветеринарна медицина. По-слаб обаче е интересът към аграрните специалности, незаети места има и във Факултета по техника и технологии в Ямбол, съобщи за Радио Стара Загора ректорът на ТУ проф. Иван Станков.

Той уточни, че и през новата учебна година ще бъде запазен размерът на семестриалната такса, слабо увеличение ще има единствено за студентите по ветеринарна медицина.

Проф. Станков коментира и решението на правителството да съкрати 4 пъти предвидените средства по новата оперативна програма „Наука и образование“. Според него това решение напълно се разминава с постановките на Европейския съюз и академичната общност у нас няма да остане безучастна към орязването на средства за наука

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg