Казанлък се готви да посрещне колоездачната обиколка на България

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Казанлък: Казанлък ще посрещне състезателите във втория етап на колоездачната обиколка на България – Златица – Казанлък на 1 септември. Финалът е предвиден за 17.40 часа пред хотел „Казанлък“. На същото място на следващия ден в 14,30 часа ще бъде даден стартът на следващия етап, като маршрутът е към връх Шипка до град Елена.

Президентът на България Росен Плевнелиев и патрон на най-престижното колоездачно състезание в страната ще даде старт на обиколката в София. В надпреварата ще участват 23 отбора.

8 от участващите тимове са от Европа, у нас пристигат част от най-добрите в ранглистата на международния колоездачен съюз като украинският Kolss, който е шести в света, унгарският Utensilnord – 22-и, полският MarcPol – 30-и, румънският Tusnad – 34-и, немският Stoilting – 41-и.Участие са заяви и пет национални отбора.

Най-големите български надежди са свързани със състезателите на турския „Брисаспор“ – Георги Георгиев, Александър Алексиев и Стефан Христов.

Георгиев спечели обиколката на Секерланд (Румъния), която е от категория 2,2, също като обиколката на България. Александър Алексиев е с много силни изяви в обиколката на Сърбия. С френския „Мартиг“ идва Николай Иванов. Надежди има и от момчетата от „Несебър“ Мартин Грашев, Евгени Балев, Момчил Робов, информират от ръководството на Българския колоездачен съюз, които са организатори на Обиколката.

Според директора на състезанието Веселин Михайлов, трасето тази година е много трудно – 6 пъти се минава Стара планина и 4 пъти има изкачване първа категория.

63-ата Международна колоездачна обиколка на България е в памет на Боян Коцев – първият трикратен победител в обиколката, при това в три поредни години (1958, 1959, 1960), който почина на 23 юни на 83-годишна възраст, обявиха от Българския колоездачен съюз.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg