• 05.12.2014
  • /
  • Новини

Язовирите в Стара Загора са под преливния си ръб

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Новини от Стара Загора: Язовирите в община Стара Загора са под преливния си ръб, съобщиха от Областна администрация. До преливния ръб на язовир Копринка остават 1,2 метра. През преливник преливат язовирите Цанков, Рупки, Целина и Осларка на територията на община Чирпан, в селата Гита, Димитриево и Златна ливада, общ. Чирпан.

Продължава да се покачва нивото на водата около подстанция Гълъбово, заради скъсана дига на р. Сазлия, съобщиха още от Областна администрация. В община Гълъбово без ток са селата Искрица, Мъдрец, Главан, Владимирово, Орлов дол и Помощник, както и половината град.

На място са екипи на Регионална служба „Пожарна безопасност“, EVN, Напоителни системи. Ще бъде изпратен и специализиран инженерен екип от Втора механизирана бригада, за да направи оглед на района и да се търси възможност за решение на проблема.

В село Априлово са наводнени 10 къщи, а в село Обручище – 20. Залят е и приземен етаж на къща на ул. Ахелой в Гълъбово. Хората са качени на втория етаж на сградата.

В Община Мъглиж има наводнени дворове в резултат на подпочвени води.

Остава в сила обявеното бедствено положение в Община Раднево.

Спряно е водоподаването в селата Опълченец, Партизанин, Черна гора, Сърнево, Диня, Пшеничево, Воденичарово, Самуилово, Мъдрец, Мусачево, Главан. Възстановено е водоподаването в Михайлово и Воденичарово. Спряна е пречиствателната станция в Раднево.

Пътищата в цялата област са мокри. Има участъци с гъста мъгла. Указанията от ОПУ са водачите да се движат с намалена скорост и повишено внимание.. Пътят Раднево – Нова Загора вече е проходим. Разположени са патрули на КАТ. Пътят Раднево – Знаменосец е отворен. Околовръстният път на Гълъбово е отворен само за товарни автомобили.

Движението по Прохода на Републиката и Прохода Шипка е нормално.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg