• 27.03.2015
  • /
  • Новини

Барбекюто и беседката около стария чинар – незаконни

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

В квартал „Бедечка“ ще бъде направена паспортизация на растителността. Това решиха общинските съветници на Стара Загора. Предложението внесе общинският съветник от Нова сила Тихомир Томов. „Това е в задълженията на администрацията, но паркът е болна тема за старозагорци. По този начин ще има сигурност за ценните дървесни видове. Срокът за извършване на паспотризацията е 30 юни“, коментира Томов. Според него това е гаранция, че няма да има своеволно изсичане. Той допълни, че барбекюто и беседката около стария чинар в парк „Бедечка“ са незаконно построени. Дървото може да бъде стабилизирано и по друг начин.

Не съм против това да бъде укрепено, но съм против незаконното строителство, категоричен е Томов.

„Тихомир Томов е направил питане за това какво е извършено за укрепване на дървото. Във връзка с неговото питане общината може да предприеме действия, които не са благоприятни за самото дърво. Направихме проект за укрепване, подали сме всички необходими документи за узаконяване“, коментира пред Дарик общинският съветник от ПП ЛИДЕР и член на Граждански клуб „Липа“ Славин Янакиев.

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg