Стадион „Берое“ скоро на концесия

Picture of Румен Георгиев
Румен Георгиев
Главен редактор

Общинският съвет на Стара Загора одобри новата годишна програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост през 2012 год. От нея става ясно, че през 2012 г. стадион „Берое“ ще бъде включен в списъка с обекти, които ще бъдат предложени за концесия или за публично-частно партньорство. Beroe Online научи, че интерес към стадиона би могло да има от Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора ЕАД.

Решението към цялостната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост за 2012 година бе гласувано на общинската сесия от 26 януари с 45 гласа „за“ и без въздържали се и против, както и без подробни обсъждания на предложението преди гласуването.

Пред ТВ Стара Загора в свое изказване заместник-кметът на Община Стара Загора Йордан Николов сподели: „Ако стадионът бъде даден на концесия на собственика на Професионален футболен клуб Берое – Стара Загора ЕАД това по никакъв начин няма да повлияе отрицателно на другите спортни клубове, които ползват в момента общинското съоръжение безвъзмездно“ и добави, че на този етап няма какво повече да се каже.

В момента ПФК Берое разполага с терени в различни краища на града, които може да ползва. За ползване за срок от 5 години през 2010 година на Берое са предоставени терените:
* Градски стадион „Берое“ – за официални срещи
* Тренировъчно игрище № 1 – мъже, юноши и подготвителни групи.
* Тренировъчно игрище „Кошара“ – изкуствен терен.
* В Комплекс „Кольо Ганчев“ – игрище № 4.

Липсата на добри тренировъчни игрища затруднява в голяма степен както ПФК Берое, така и детско-юношеската школа на тима. Мъжкият отбор е принуден да провежда тренировки на терена на градския стадион поради липса на друго добро затревено игрище, което да ползва безвъзмездно. Срещу месечен наем Берое ползва и предоставеният на ФК Локомотив (до 31.07.2013 г.) терен на стадион „Локомотив“ край бирената фабрика в Стара Загора. Детско-юношеската школа е разделена като по-малките тренират и на Изкуственото игрище, където играят и мачовете си, а горните възрасти тренират и играят мачовете си в спортния комплекс в кв. Кольо Ганчев, където доста често могат да бъдат видени и селскостопански животни, а разположението се слави със силен вятър. През зимните месеци двете елитни групи, които по принцип тренират в кв. Кольо Ганчев също се подготвят на Изкуственото игрище заради времето. То пък се ползва още от ЖФК Берое и ФК Траяна, което затруднява изключително много тренировките и изготвянето на графици за заниманията през зимните месеци, когато светлата част на деня е по-къса.

ПФК Берое вероятно ще опита в следващите години да подобри тази картинка и първите крачки за това се очаква да започнат съвсем скоро. Beroe Online научи, че в най-скоро време ще започне основен ремонт на тренировъчно игрище номер 1 (най-северното от трите тренировъчни игрища), което последно бе предоставено на Берое. Тъй като то е в трагично състояние се очаква да бъде подменен дренажа му, поливната система и тревната настилка.

В инвестиционната програма на проекто-бюджета на община Стара Загора за 2012 г. е включена сумата от 431 800 лв. за „Осветление на ст. Берое“. С тази сума ще бъде заплатен втория транш на вече извършеният цялостен ремонт на осветлението на стадиона. Преди две седмици бяха монтирани допълнителни панели на таблото, както и ремонтирана пострадалата от бурните ветрове дограма над акробатическата писта на стадиона.

Владислав Лазаров

beroe.eu

Страхотна0%

Добра0%

Неутрална0%

Лоша0%

Ужасна0%

Stara-Zagora.info

Stara-Zagora.info обхваща широк спектър от теми и събития, които са актуални за града и областта. Това включва местна политика, бизнес, спорт, култура,  развлечения и други. Отразяваме и обществени събития, като фестивали и панаири и други, които представляват интерес за старозагорци. Нашата цел е да предоставим полезна и подходяща информация, която ще помогне на читателите да бъдат информирани и ангажирани с общността си.

© 2024 Стара Загора Инфо - Новини от Стара Загора и региона!
Уеб дизайн от HEXTECH.bg | Част от медийна мрежа HEXMEDIA.bg